CORONA og psykisk sundhed

COVID-19 fortsætter, og alt tyder på at det bliver langvarigt – i denne tid kan enhver få brug for hjælp til sin psykiske sundhed. Jeg arbejder med bl.a. psykoterapi, parterapi, familieterapi og coaching, og jeg har gode erfaringer med online terapi. Kreative og rekreative aktiviteter er i øvrigt noget af det, der kan styrke os her under coronaen, fx at læse, se film, tegne eller bage..


 

Jeg kan hjælpe dig med at flytte dit fokus over på det, som giver næring, samtidig med at jeg kan hjælpe dig med at forholde dig til det, som er svært:

 

  • måske er du overbebyrdet eller stresset pga. din særlige arbejdssituation, som læge, sygeplejerske eller andet sundheds- og plejepersonale.
  • eller omvendt er du måske isoleret og ensom, fordi du lever alene eller i forvejen er psykisk belastet.
  • det kan også være, at ægteskabet eller parforholdet og familielivet er presset til det yderste, fordi vi hele tiden går op og ned ad hinanden, og du/I kan have brug for hjælp til at udrede trådene.
  • der er også mennesker, for hvem denne krisesituation er helt ulidelig, fordi de konstant bekymrer sig om andre menneskers ve og vel og i det hele taget om verdenssituationen.
  • COVID-19 kan også have sat sig primært i kroppen, du føler dig måske konstant stresset eller ufokuseret eller nervøs. Dit nervesystem er formentlig og jeg kan hjælpe dig til at finde en ny balance i kroppen med bodydreaming, som på meget nænsom vis hjælper dig til selv at kunne regulere dit nervesystem, så din krop bedre kan håndtere den vanskelige tid vi lever i i år.
  • Dette er måske en tid for dig, hvor du oplever, at der endelig er blevet mere tid eller psykisk rum for at udvikle dig eller forholde dig til nogle udfordringer, du har haft i mange år. Det kan være karriereskifte eller nye gode vaner i din hverdag eller noget helt tredje. Jeg kan hjælpe dig til at gøre det arbejde og finde en nyorientering og modet til at tage de valg, der nu føles nødvendige.

Kreative aktiviteter

Jeg tilbyder psykoterapi/analyse, parterapi, coaching, supervision, familieterapi og konflikthåndtering – både til private og i arbejdslivet. Terapi, som i alle tilfælde tager højde for den særlige situation, som COVID-19 er for vores liv.

Det, som vi kan se fungerer, er, når du føler, at du trods coronaens uforudsigelighed alligevel har zoner i dit liv eller områder, hvor du føler, at du har kontrol, og hvor du føler, at du får psykisk næring.

Derfor er alle kreative og rekreative aktiviteter det, du opfordres til at dyrke og give plads til. Det kan være at fordybe dig i din yndlingsbog, se gode film sammen med din familie eller venner, og det kan være at gøre noget med hænderne: tegne, male, hækle, strikke eller lave god mad eller en lækker kage til dig selv af sunde råvarer.

Når du hengiver dig til den slags aktiviteter smører du din hjerne på en måde som udløser gode hormoner for dit system og de hjælper dig til at stå imod sygdom – både fysisk og psykisk.

Bestil tid og få mere at vide

2699 1984

dorteodde@ontheedge.dk

Sikkerheden er i top

Jeg arbejder online og har flere års erfaring med det – også før COVID-19. Jeg har gode erfaringer med at lave terapi online (eller en kombination af online og face-to-face) – og i det hele taget samtaler online, også parterapi. Jeg bruger en GDPR sikret forbindelse.

Jeg tager også imod klienter fysisk i klinikken og følger naturligvis alle de råd om forebyggelse af smitte med COVID-19, som Sundhedsstyrelsen anbefaler:

  • Vask hænder tit og brug håndsprit (jeg spritter af efter hvert besøg af klienter).
  • Host eller nys i dit ærme.
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
  • Vær opmærksom på rengøring

Har du sygdomssymptomer, som kan minde om COVID-19, er det en god idé at vores samtale holdes online.

Ny psykologisk viden og inspiration - direkte i din indbakke

Mit nyhedsbrev, som du får en til to gange om måneden, er til den psykologisk interesserede organisation eller privatperson. Du modtager ny viden og inspiration indenfor psykoterapi, personlig udvikling og organisationsforandring.

Velkommen til! Se venligst din indbakke og klik på linket i bekæftelsesmailen.